2015. augusztus 31., hétfő

Gesztenyesütő / galuskaszaggató / nokedliszaggató - Jelenlegi ára: 990 Ft

Évközben galuskaszaggató, évvégén gesztenysütő ; )
---
A tökéletes sült gesztenye titka
A frissen sült gesztenye igazi lélekmelegítő hideg téli estéken forró tea mellett, és bár kétségtelenül közel van a Kika, amelynek bejárata előtt mindig lehet kapni, magam oldom meg a sültgesztenye ellátást. Ámde, nem olyan egyszerű tökéletes eredményre jutni. Ha nem jól sütjük, akkor nem jön le a héja rendesen, kapirgálhatjuk le a szőrös kis darabokat, amik rajta maradnak, és végeredményben egy rém bonyolult maszatos téma lesz az egész, amitől elvész a varázsa.
De lehet ezt jól is csinálni.
Szóval a sült gesztenye elkészítése házilag így néz ki:
1. Sütés előtt kb 1 nappal érdemes beáztatni a gesztenyét. Úgy ahogy van, beleborítjuk egy tálba, engedünk rá vizet, hogy jól ellepje és otthagyjuk. Ha nincs egy napunk, 1-2 óra is megteszi.
2. Sütés előtt előm! elegítjük a sütőt kb 220-240 fokra, előkészítünk egy sütőt és jó éles késsel, óvatosan, nehogy elvágjuk a kezünket, egyesével bevagdossuk a gesztenyéket. Egy jó nagy x-et vágunk mindegyikbe, a sütőbe helyezzük és így járunk el minden egyes darabbal. Ha közben olyat látunk, aminek a belseje fekete, penészes, vagy rothadt, akkor azt már dobhatjuk is ki. Abból már jobb nem lesz.
3. Ha minden gesztenye a sütőbe került, akkor kb 15-18 percig sütjük.
Hát ennyi a titok.


Jelenlegi ára: 990 Ft
Az aukció vége: 2015-09-22 08:42 . Gesztenyesütő / galuskaszaggató / nokedliszaggató - Jelenlegi ára: 990 Ft

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése